HÚSOS 2007. XV. évfolyam 6.szám
SZAK-
SZERVEZETI
ÉLET

Tizenöt évfolyam után

Csendes jubileuma volt idén a Húsos újságnak: tizenöt éve jut el az olvasókhoz. A mai világban ez nem kevés idő egy érdekvédelmi lap életében. Igaz, hogy az indulás óta a példányszáma jócskán csökkent, együtt zsugorodott az ágazattal, de tizenöt éve serényen szolgálja a hazai húsipar munkavállalóit, a szakma érdekeit. Nyilvánosságot biztosít a szakszervezeti törekvéseknek, a húsipar jelentős eseményeinek, bemutatja a húspiac fontosabb szereplőit és szívesen ad helyt a menedzsment véleményének is. A mai körülmények között, mikor a médiában sok célzatos, egyoldalú információ jelenik meg, a Húsos megbízható, tárgyilagos anyagaival segít eligazodni az ágazat gyorsan változó világában.

Az eddig megjelent tizenöt évfolyam hatalmas információs bázist jelent, hiszen - szinte páratlan módon - az első számtól elérhető a világhálón - kereshető formátumban - minden eddig megjelent lapszám. Itthon és a nagyvilágban sokan olvassák a közreadott cikkeket, amelyek számos esetben eredeti forrást jelentenek az adott témakörben. Jó értelemben a Húsos egy független újság, csak az olvasói iránt elkötelezett, az igazságtól anyagi és személyi presszionálással sem lehet eltéríteni, ami megalapozza érdekvédelmi szerepét.

A jubileumot nem tekintjük olyan alkalomnak, mikor nagy elhatározásokkal kellene előállnunk. Továbbra is a tizenöt éve bejárt utat tapossuk, nagyobb lélegzetű változást nem tervezünk a lap külső megjelenésében és tartalmi irányvonalában. Ha lehetőségeink megengedik, egy dinamikusabb honlapot indítunk, hogy aktuálisabb információkat közölhessünk. A lapgazda azonban továbbra is fontosnak ítéli, hogy a Húsos kéthavonta eljusson a húsüzemekbe, lehetőleg az eddiginél szélesebb körben. Igyekszünk továbbra is helyet adni minden érdekes információnak, jelentős szakmai álláspontnak, mindannak, ami a munkavállalók és a szakma érdekeit szolgálja.

Horváth László főszerkesztő