1995. III.évfolyam 6.szám

IPARÁGI
TÜKÖR

Gratulálunk!

Ötnegyedszáz éves múltjáról emlékezett meg október 20-án a Solvent Rt. Kereskedőház. Reményi Ervin vezérigazgató és munkatársai ünnepi fogadáson látták vendégül az évforduló alkalmából üzleti partnereiket és a szakma ismert személyiségeit. A Hadtörténeti Intézet díszes termeiben és az udvarán tartott, tűzijátékkal fényesített parti emlékezetes pillanatainak szánták a rendezők a görögtűzből kivilágló „kerek" számot: 125. Ennyi idő telt el, amióta Popelka úr - akinek szakmai életútját egy kis rögtönzött kiállítás is bemutatta - Pesten megalapította a bélüzemét. Mindez bizonyítani volt hivatott, hogy a Solvent múltja azokba a híres időkbe nyúlik vissza, amikor megteremtődött a magyar húsipar. Elegendő talán csak emlékeztetni arra, hogy a gyulaiak nemrégen, a szegediek pedig mostanában ünnepelték a 125 évvel ezelőtti elindulásukat.

Remény Ervin vezérigazgató joggal hangsúlyozta ünnepi megemlékezésében, hogy cégének múltja és jelene összefonódik a magyar húsiparral. A privatizáción sikeresen túlesett Solvent nagy ambíciókkal veti bele magát az újabb fejlesztésekbe, a magyarországi műbélgyártás megteremtésébe és piaci pozícióinak megszilárdításába.

Dr. Biacs Péter, az igazgatótanács elnöke szép szavakkal beszélt arról, hogy a társaság nem csak a múló időben, hanem térben is mindig közel volt a hazai élelmiszeriparhoz. A régi Franzstadt az élelmiszeripar fellegvára volt, s részben az ma is; a Gubacsi út környékén nem állt meg az idő. A neves szakember meggyőző szavakkal ecsetelte a jó minőség fontosságát, a fogyasztói igények feltárásának a jelentőségét, az innováció és a jó marketing szerepét. Úgy vélte, hogy mindezekkel a feltételekkel és adottságokkal a Solvent rendelkezik, így bizalommal tekinthet az újabb 125 év elé.

A jó hangulatú és kellemes este fényét emelte Zsuráfszky Zoltán, a legjobb magyar néptáncos és együttesének szemet gyönyörködtető és az alkalomhoz nagyon is illő műsora. Természetesen finom ételek és italok, kóstolnivalók sem hiányoztak a terített asztalokról. A vendégek megállapíthatták, hogy a solventesek főzik a legjobb pacalt. A baráti beszélgetéssel zárult fogadás résztvevői azzal az érzéssel léphettek ki a történelmi környezetben álló épület kapuján, hogy a Solvent ezen az estén joggal kért és kapott figyelmet. Gratulálunk a társaság minden dolgozójának és további sikereket kívánunk.

előző cikk újság tartalomjegyzék következő cikk
rovatban vissza rovat tartalomjegyzék rovatban előre